El Manifest de Krea2 (CAT)

El Blog de Krea2 # 2020-03-29 12:24:44

Krea2 és una plataforma que neix de la convicció que cal una revolució en les formes de gestionar la kreativitat i la cultura.

 

Ens forgem com a individus lliures i pensants, només si podem krear lliurement i sense censures i accedir a continguts diversos que fomentin la nostra capacitat crítica. Només així es pot aconseguir un món més igualitari i responsable.

 

Internet va irrompre per democratitzar el coneixement i fer-lo extensible a tothom però les mateixes forces que havien de promoure aquesta eina s’han sotmès als interessos corporatius, en detriment de la llibertat individual. Les plataformes de continguts i xarxes socials han aconseguit categoritzar, un cop més, la societat, sota criteris mercantilistes. Així, els continguts de més èxit són aquells capaços de generar ingressos a les grans indústries, els interessos de les quals no són necessàriament coincidents amb criteris de qualitat en els continguts. Difícilment aconseguirem impulsar la diversitat, l’experimentació, i protegir l’essència de la lliure kreació, si no impulsem espais des d’on gaudir i experimentar amb la creació lliure i respectuosa amb els altres. Un espai d’intercanvi kreatiu on aprendre a valorar els kreadors i a participar del seu talent de forma responsable, de manera que puguem garantir que la seva contribució no es perd, majoritàriament, en la indústria i les plataformes intermediàries.

 

Aquesta és una proposta de canvi de paradigma. Volem contribuir a gestar i impulsar noves dinàmiques en l’entesa i la consideració del valor kreatiu.

 

El Kreador/a és i ha de ser, per a nosaltres, el principal receptor del que generi el seu talent i gaudir de llibertat creadora, no subjecte a la censura de les plataformes imperants al mercat en l’actualitat.

 

El padrí o padrina, és el segon eix vertebrador d’aquesta simbiosi, de manera que contribueixi amb les seves aportacions a fer possible la feina del creador.   

 

És per això, que a Krea2 ens adrecem, d’una banda, a kreadors atrevits, contestataris, originals, lliures, amos i senyors de les seves kreacions, que no es vulguin sotmetre als dictats de les grans plataformes i que apostin per l’experimentació constant. De l’altra, a padrins i padrines responsables i conscients de la importància de reconèixer el valor de la creació, i que proporcionin al kreador un retorn directe.

D'aquesta manera, a través d'un exercici crític i respectuos, padrins i creadors, participaran i gaudiran de les obres, se les faran seves i contribuiran des d'un punt de vista econòmic a normalitzar aquesta unió enriquidora per a les dues parts.


Et convidem a gaudir kreant, i de la kreació, de forma crítica, madura, i sobretot, responsable.   

 

Benvingut al projecte! Fem que sigui una realitat!